Sammenligner du med dig selv eller andre?

11. januar 2023 af Lone Albin Petersen, KalorieCoachen, Madital.dk
Mentalt
...

Det kan være svært at undgå at sammenligne sig med andre, når vi har adgang til en overflod af information via internettet og de sociale medier. Vi ser billeder og videoer af andre menneskers liv, og det kan være let at føle sig utilstrækkelig eller mindre kompetent i forhold til dem. Men det er vigtigt at huske på, at det, vi ser på sociale medier, ofte er en tilpasset version af andres liv, og det er ikke altid et korrekt billede af virkeligheden.

I stedet for at sammenligne sig med andre, kan man vælge at fokusere på sin egen personlige udvikling og fremskridt. At sammenligne sig med "sig selv fra i går" kan hjælpe en med at fokusere på, hvad man har opnået, og hvad man stadig har brug for at arbejde på. Det er også en god måde at anerkende sine egne fremskridt på og give sig selv et skulderklap for det, man har opnået.

Et skridt frem og et tilbage

Det er vigtigt at acceptere, at udvikling ikke er en lineær proces. Det er normalt at tage et skridt frem, et skridt tilbage og derefter et skridt fremad igen. Lige så vigtigt er det at undgå at dvæle for meget ved sine tilbageskridt og i stedet holde fokus på de generelle fremskridt.

Lidt at tænke over...

Bilder du dig selv ind, at noget er "et skridt frem og to tilbage"? Måske føles det sådan, men prøv at fokusere på din fremgang. Kan du gentage noget? Evt. ændre en lille smule? 🙂

Realistiske mål

Når man kun sammenligner med sig selv, kan det også hjælpe en med at sætte realistiske mål. Det er vigtigt at sætte mål, men det er også vigtigt at sætte mål, man kan nå. Sammenligner man sig for meget med andre, kan det være svært at sætte realistiske mål, fordi man ikke kender deres baggrund eller deres bedrifter for at nå det, som de har opnået. Sammenligner man sig kun med sig selv, kan man sætte mål baseret på ens egne evner og ressourcer.

Du er helt unik og god

Alle mennesker har deres unikke styrker og svage sider. Sammenligner man sig med andre, kan man nemt fokusere på ens egne svage sider i stedet for at anerkende og udvikle ens unikke styrker.

Ens værd som menneske afhænger ikke af resultater og præstationer, men af ens væren og eksistens. Fokuserer man kun på resultater og præstationer kan det føre til en konstant følelse af utilstrækkelighed, hvor man aldrig føler sig god nok.

Men du er god nok, præcis som du er 🙂 Det gælder uanset, om du ønsker at udvikle dig eller tage en pause fra udvikling. Du var ok i går 🙂 Du er ok i dag 🙂 Og du vil også være ok i morgen 🙂

 
Ønsker du at kommentere denne artikel? Eller har du forslag til andre beregninger eller artikler, som jeg skal oprette?
NB: Ønsker du svar på din besked? Skriv din e-mailadresse i kommentarfeltet.
Søgning
...

Tæl kalorier og bliv bevidst om, hvad din mad indeholder.

Åbn kalorieberegneren →
Et ønske fra mig til dig 🙂

Er kaloriecoachen.dk værd at anbefale til venner og bekendte, der ønsker et vægttab? Så giv gerne det gode ord videre.

TAK fra KalorieCoachen